Vjera u obrazovanje i obrazovanje u vjeri: stavovi i iskustva nereligioznih roditelja prema religiji i vjeronauku u javnim školama u Republici Hrvatskoj

Ančić, Branko and Puhovski, Tamara (2011) Vjera u obrazovanje i obrazovanje u vjeri: stavovi i iskustva nereligioznih roditelja prema religiji i vjeronauku u javnim školama u Republici Hrvatskoj. Forum za slobodu odgoja, Zagreb. ISBN 978-953-6958-49-8

[img]
Preview
Text
Vjera u obrazovanje i obrazovanje u vjeri.PDF

Download (568Kb) | Preview
Official URL: https://dl.dropboxusercontent.com/u/46584057/Nerel...

Abstract

U ovoj znanstvenoj monografiji prikazani su nalazi dobiveni u istraživanju provedenom su sklopu projekta "Istraživački projekt o stavovima i iskustvima nereligioznih roditelja prema obrazovnom sustavu u Republici Hrvatskoj" provedenog u sklopu Foruma za slobodu odgoja, a financirano od strane Rosa Luxemburg zaklade.Glavni cilj navedenog projekta je istraživanje stavova nereligioznih roditelja o religioznosti kao i poseban način na koji se vjerska pitanja rješavaju u sustavu obrazovanja njihove djece. Istraživanjem je dalo uvid u probleme nereligioznih osoba i njihove djece, i iznijelo je neke slučajeve diskriminacije.

Item Type: Book
Additional Information: Title in English: Faith in education and education in faith: attitudes and experiences of non-religious parents toward religion and religious instruction in public schools in Republic of Croatia.
Uncontrolled Keywords: Nereligioznost, obrazovanje, vjeronauk, religija, Hrvatska, diskriminacija (non-religiosity, education, religious instruction, Croatia, discrimination)
Subjects: H Social Sciences > HM Sociology
Depositing User: Karolina Vranješ
Date Deposited: 19 Mar 2015 09:41
Last Modified: 19 Mar 2015 09:41
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/201

Actions (login required)

View Item View Item