Talijani u Ciglenici

Pasanac, Ivan and Škiljan, Filip and Peternel, Lana and Del Ponte, Jadranka and Del Ponte, Zdenko and Del Ponte, Jospi, eds. (2012) Talijani u Ciglenici. Športski kuglački klub, Ciglenica. ISBN 978-953-57184-0-6

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

S obzirom na kontinuirani pad broja stanovnika u istraživanom području, posljednji je trenutak da se mala zajednica Talijana u Ciglenici znanstveno istraži te da se dokumentira što više podataka o njihovoj povijesti, jeziku, kulturi, svakodnevnom životu, jednom riječju: identitetu. Kao takva knjiga je prikaz povijesno-kulturne baštine Ciglenice i cijele općine Popovača kao i stanovnika toga područja. Osim toga, knjiga je i znanstveno štivo za sve koji se bave istraživanjima manjina i studijama identiteta, što je uostalom danas u svijetu jedno od najaktualnijih tema znanstvenoga rada i promišljanja.

Item Type: Book
Additional Information: Title in English: Italians in Ciglenica. Chapter authors: Filip Škiljan, Lana Peternel, Lucija Šimičić, Mirna Jernej.
Uncontrolled Keywords: Talijanska manjina, manjinski jezik, brza etnografska procjena, Hrvatska (Italian minority, minority language, rapid ethnographic assessment, Croatia)
Subjects: D History General and Old World > D History (General)
G Geography. Anthropology. Recreation > GN Anthropology
Depositing User: Karolina Vranješ
Date Deposited: 20 Apr 2015 10:13
Last Modified: 13 May 2015 13:38
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/239

Actions (login required)

View Item View Item