Žene i društvena moć: sociološka obilježja žena na upravljačkim položajima u kulturi i kulturnim industrijama

Adamović, Mirjana (2010) Žene i društvena moć: sociološka obilježja žena na upravljačkim položajima u kulturi i kulturnim industrijama. PhD thesis, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

Istraživanju društvene moći žena u ovom se radu prišlo s teorijskog i empirijskog aspekta. U prvom se dijelu govori o kulturalnom utemeljenju patrijarhalne slike svijeta. U drugoj cjelini kritički se obrađuju odabrani paradigmatski sociološki koncepti moći u odnosu na temu rada. U trećoj su cjelini dane teorijske poveznice rodnih teorija moći s relevantnim postignućima feminističkog pokreta te je analiziran utjecaj Foucaultove koncepcije moći na feminističku teoriju i njeno shvaćanje moći. U posljednjoj su cjelini prikazani rezultati spolno/rodne stratifikacije s aspekta zaposlenosti i upravljanja u kulturnom sektoru RH, te rezultati analize intervjua sa ženama zaposlenima na upravljačkim položajima u privatnom, javnom i civilnom sektoru kulture.

Item Type: Thesis (PhD)
Additional Information: Title in English: Women and social power: sociological characteristics of managerial positions of women in the culture and cultural industries. Thesis is published as a book under the title: Žene i društvena moć (URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/29).
Uncontrolled Keywords: Društvena moć, kultura, upravljački položaji, žene (social power, culture, managerial positions, women)
Subjects: H Social Sciences > HM Sociology
Depositing User: Karolina Vranješ
Date Deposited: 21 Apr 2015 08:48
Last Modified: 13 May 2015 07:45
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/255

Actions (login required)

View Item View Item