Slobodno vrijeme studenata: (ne)usklađenost idealnog i stvarnog

Ilišin, Vlasta (2009) Slobodno vrijeme studenata: (ne)usklađenost idealnog i stvarnog. In: Upravljanje slobodnim vremenom sadržajima sporta i rekreacije: zbornik radova: međunarodna znanstveno-stručna konferencija, Zagreb, [21. veljače 2009.]. Kineziološki fakultet Sveučilišta, Zagreb, pp. 33-58. ISBN 978-953-6378-95-1

Full text not available from this repository. (Request a copy)
Official URL: http://www.kif.unizg.hr/

Abstract

Tema ovoga rada je postojeće i idealno zamišljeno slobodno vrijeme studenata s naglaskom na sportsko-rekreacijskim sadržajima. U analizi se koriste podaci iz istraživanja studenata Zagrebačke županije (2006.) i Sveučilišta u Zagrebu (2008). Dobiveni rezultati su pokazali da gotovo u svim promatranim aktivnostima studenti žele participirati češće nego što to stvarno čine. I u stvarnom i u idealnom slobodnom vremenu preferiraju zabavne i relaksirajuće sadržaje, pri čemu je u idealnom slobodnom vremenu primjetna veća usmjerenost na sadržajno zahtjevnije i više strukturirane aktivnosti. Aktivno bavljenje sportom prakticira petina studenata, dok bi se sportom i rekreacijom aktivno željelo baviti oko polovice njih. Ustanovljeno je da je manjina studenata zadovoljna vlastitim slobodnim vremenom, kao i njegovom usklađenošću s onim idealno zamišljenim. Na osnovi utvrđenih tendencija zaključuje se da studenti svoje slobodno vrijeme žele provoditi svestranije i aktivnije.

Item Type: Book Section
Additional Information: Title in English: Students' leisure time: (in)consistency of ideal and real.
Uncontrolled Keywords: Studenti, idealno i stvarno slobodno vrijeme, zabava, sport i rekreacija, (ne)usklađenost, (ne)zadovoljstvo (students, ideal and real leisure time, entertainment, sport and recreation, (in)consistency, (dis)satisfaction)
Subjects: H Social Sciences > HM Sociology
Depositing User: Karolina Vranješ
Date Deposited: 11 May 2015 13:32
Last Modified: 11 May 2015 13:32
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/279

Actions (login required)

View Item View Item