Demokratski potencijali mladih u Hrvatskoj

Ilišin, Vlasta and Gvozdanović, Anja and Potočnik, Dunja, eds. (2015) Demokratski potencijali mladih u Hrvatskoj. Institut za društvena istraživanja, Zagreb. ISBN 978-953-6218-66-0

[img]
Preview
Text
Demokratski potencijali mladih u Hrvatskoj.pdf

Download (3642Kb) | Preview
Official URL: http://www.idi.hr/izdavastvo/knjige-i-studije/pose...

Abstract

Polazeći od dosadašnjih znanstvenih spoznaja o suvremenom hrvatskom društvu i mladima kao njegovu integralnom dijelu, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo zajednički su organizirali znanstveni skup Demokratski potencijali mladih u Hrvatskoj koji je održan 23. listopada 2014. godine u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu. Suradnja u organizaciji tog skupa zasniva se na trajnoj znanstvenoistraživačkoj orijentaciji Instituta i stručnom djelovanju Centra u posljednjih desetak godina usmjerenim na propitivanje uvjeta ekonomskog, socijalnog, kulturnog i političkog razvoja Hrvatske u suvremenom europskom i globalnom okruženju. Znanstveni skup je koncipiran kao propitivanje nekih fenomena i područja u kojima se mogu prepoznati doprinosi i/ili ograničenja u razvoju demokratskih potencijala mladih od strane domaćih znanstvenika koji se primarno ili jednim dijelom svoga rada bave izučavanjem mladih i različitih dimenzija njihova svakodnevnoga života. Ovaj zbornik sadrži 11 priloga proizašlih iz izlaganja održanih na znanstvenom skupu.

Item Type: Book
Additional Information: Chapter authors: Vlasta Ilišin, Renata Franc, Vanja Međugorac, Anja Gvozdanović, Marko Mustapić, Nebojša Blanuša, Dražen Lalić, Benjamin Perasović, Gordana Vilović, Nada Zgrabljić Rotar, Berto Šalaj, Marko Kovačić. - Title in English: Democratic potential of youth in Croatia. - Second publisher: Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo (ISBN 978-953-56875-5-9).
Uncontrolled Keywords: Mladi, demokratski potencijali, demokratski deficit, vrijednosti, ponašanja (youth, democratic potential, democratic deficit, values, behaviours)
Subjects: H Social Sciences > HM Sociology
Depositing User: Karolina
Date Deposited: 08 Dec 2015 15:02
Last Modified: 11 Apr 2017 11:01
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/392

Actions (login required)

View Item View Item