Selektivna bibliografija na temu multi/interkulturalizma

Puzić, Saša (2005) Selektivna bibliografija na temu multi/interkulturalizma. Povijest u nastavi, 3 (2). pp. 165-181. ISSN 1334-1375 (Print), 1849-1480 (Online)

Full text not available from this repository. (Request a copy)
Official URL: http://hrcak.srce.hr/povijest-u-nastavi

Abstract

Pri odabiru radova uvrštenih u ovu bibliografiju vodili smo se dvama osnovnim kriterijima. Prvi je znanstvena relevantnost odnosno korisnost (posebno u hrvatskom kontekstu) odabranih radova za razumijevanje širokog područja multi/ interkulturalizma, dok je drugi kriterij bio (relativno jednostavna) dostupnost teksta. Stoga su bibliografijom obuhvaćeni svi relevantni radovi iz hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa do kojih smo uspjeli doći, kao i knjige domaćih i stranih autora objavljenih na hrvatskom jeziku. Od literature na stranim jezicima - prvenstveno na engleskom, u znatno manjoj mjeri njemačkom - uključen je određen broj klasičnih tekstova, no u većini su to radovi koji obrađuju problematiku multi/ interkulturalizma objavljeni u znanstvenoj periodici. Što se tiče potonjih, većina je radova dostupna u EBSCO bazi podataka, na čije pretraživanje imaju pravo i članovi hrvatske akademske zajednice. Na kraju bibliografije naveden je i određen broj internetskih stranica na kojima je moguće doći do najnovijih informacija na ovu temu.

Item Type: Article
Additional Information: Language: Croatian. - Title in English: Selected bibliography on multi/interculturalism.
Uncontrolled Keywords: Bibliografija, multikulturalizam, interkulturalizam (bibliography, multiculturalism, interculturalism)
Subjects: H Social Sciences > HM Sociology
Depositing User: Karolina
Date Deposited: 11 Jan 2017 11:33
Last Modified: 16 Jan 2017 10:28
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/653

Actions (login required)

View Item View Item