Poznavanje generacijskih problema i potreba kao temelj kvalitetne politike za mlade u Hrvatskoj

Kovačić, Marko and Gvozdanović, Anja (2017) Poznavanje generacijskih problema i potreba kao temelj kvalitetne politike za mlade u Hrvatskoj. In: Generacija osujećenih: mladi u Hrvatskoj na početku 21. stoljeća. Biblioteka Znanost i društvo (40). Institut za društvena istraživanja, Zagreb, pp. 261-291. ISBN 978-953-6218-76-9

Full text not available from this repository. (Request a copy)
Official URL: http://www.idi.hr/izdavastvo/knjige-i-studije/znan...

Abstract

Autori u poglavlju analiziraju nužnost procjene potreba i problema kao temelj za kvalitetnu analizu politika za mlade. analiza se sastoji od tri dijela. U prvom dijelu teksta problemi i potrebe mladih smješteni su u kontekst suvremenoga hrvatskog društva i javnih politika. Drugi dio sadrži nalaze empirijskog istraživanja o problemima društva i samih mladih, akterima rješavanja tih problema te potrebama mladih u lokalnim zajednicama. U trećem dijelu, empirijska analiza povezuje se s društveno-političkim kontekstom te se ujedno predlažu potencijalna rješenja za ustanovljene probleme i potrebe mladih ljudi u Hrvatskoj.

Item Type: Book Section
Additional Information: Language: Croatian. - Title in English: Generational issues and needs assessment as a base for quality youth policy in Croatia. - Book editors: Vlasta Ilišin, Vedrana Spajić Vrkaš.
Uncontrolled Keywords: Mladi, politika za mlade, procjena potrebe, problemi mladih (youth, youth policy, need assessment, youth problems)
Subjects: H Social Sciences > HM Sociology
J Political Science > JA Political science (General)
Depositing User: Karolina
Date Deposited: 19 Mar 2018 11:39
Last Modified: 19 Mar 2018 11:39
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/806

Actions (login required)

View Item View Item