Podrška mentorima u radu i profesionalnom razvoju

Vizek Vidović, Vlasta and Žižak, Antonija (2011) Podrška mentorima u radu i profesionalnom razvoju. In: Učitelji i njihovi mentori: uloga mentora u profesionalnom razvoju učitelja. Biblioteka Znanost i društvo (29). Institut za društvena istraživanja, Zagreb, pp. 195-242. ISBN 978-953-6218-45-5

Full text not available from this repository. (Request a copy)
Official URL: http://www.idi.hr/izdavastvo/knjige-i-studije/znan...

Abstract

U ovom su poglavlju opisani glavni pristupi i oblici podrške mentorskom radu na temelju uvida u rezultate istraživanja opisanih u prethodnom poglavlju te na temelju pregleda suvremene literature u ovom području. Različiti oblici podrške mentorima mogu se svrstati u dva šira područja: podršku profesionalnom razvoju mentora i podršku u osiguravanju povoljnih uvjeta rada u školskom okruženju. U tekstu će ti oblici podrške biti prikazani s obzirom na to tko je glavni akter ili izvor pojedine vrste podrške u obrazovnom sustavu: obrazovne vlasti i prosvjetne službe, visoko obrazovanje, škola i lokalna zajednica, obrazovni eksperti te izvori za samostalno učenje.

Item Type: Book Section
Additional Information: Title in English: Supporting mentors in their work and professional development.
Uncontrolled Keywords: Podrška mentorima, profesionalni razvoj mentora (support to mentors, mentor professional development)
Subjects: B Philosophy. Psychology. Religion > BF Psychology
Depositing User: Karolina Vranješ
Date Deposited: 17 Mar 2015 10:56
Last Modified: 17 Mar 2015 10:56
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/195

Actions (login required)

View Item View Item