Mentorstvo u Hrvatskoj: različite perspektive

Marušić, Iris and Pavin Ivanec, Tea and Doolan, Karin (2011) Mentorstvo u Hrvatskoj: različite perspektive. In: Učitelji i njihovi mentori: uloga mentora u profesionalnom razvoju učitelja. Biblioteka Znanost i društvo (29). Institut za društvena istraživanja, Zagreb, pp. 153-193. ISBN 978-953-6218-45-5

Full text not available from this repository. (Request a copy)
Official URL: http://www.idi.hr/izdavastvo/knjige-i-studije/znan...

Abstract

Poglavlje je posvećeno studentskoj praksi i pripravničkom stažu kao važnim aspektima pripreme budućih učitelja za rad u školi. Prvi dio poglavlja odnosi se na praktična iskustva s mentoriranjem tijekom školske prakse za vrijeme studija. Sadrži opis organizacije školske prakse na hrvatskim sveučilištima na kojima se provodi učiteljski studij te prikaz procjene mentorskog procesa, kao i prikaz iskustva mentora školske prakse u mentoriranju studenata. Drugi dio poglavlja sadrži prikaz organizacije pripravničkog staža, procjene mentorskoga procesa koje su dali učitelji pripravnici i iskustva mentora učitelja pripravnika u procesu mentoriranja. Poglavlje završava prikazom savjeta učiteljima početnicima koje su dali mentori učitelja pripravnika i savjeta učitelja pripravnika u vezi s onim što bi trebali nastojati ostvariti, a što izbjeći na početku svoje karijere kako bi postali uspješni učitelji.

Item Type: Book Section
Additional Information: Title in English: Mentorship in Croatia: different perspectives.
Uncontrolled Keywords: Mentorstvo, studentska praksa, pripravnički staž, iskustva studenata, pripravnika, mentora (mentorship, student practice, teacher induction, experiences of students, beginner teachers, mentors)
Subjects: L Education > L Education (General)
Depositing User: Karolina Vranješ
Date Deposited: 17 Mar 2015 10:56
Last Modified: 17 Mar 2015 10:56
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/197

Actions (login required)

View Item View Item