Vodič za savjetovatelje u području psihološkoga savjetovanja studenata

Jokić-Begić, Nataša and Lugomer Armano, Goranka and Vizek Vidović, Vlasta (2009) Vodič za savjetovatelje u području psihološkoga savjetovanja studenata. Filozofski fakultet, Zagreb. ISBN 978-953-175-353-1

Full text not available from this repository. (Request a copy)
Official URL: http://wp.ffzg.unizg.hr/ffpress/

Abstract

Vodič za savjetovatelje u području psihološkog i akademskog savjetovanja ima za svrhu biti orjentir pri utvrđivanju studentskih potreba, organizacije savjetovališnih službi, te izboru prikladnih intervencijskih postupaka. U Vodiču su prikazani rezultati istraživanja studentskih poteškoća i potreba za pojedinim oblicima psihološke podrške. Dobiveni rezultati govore kako se većina ispitanih studenata Sveučilišta u Zagrebu suočava s blažim smetnjama u obliku napetosti i tjeskobe, a oko jedne četvrtine studenata pati od dugotrajnih psihičkih problema. U drugom dijelu Vodiča date su konkretne upute i informacije o intervencijskim pristupima koje valja koristiti u studentskim savjetovalištima.

Item Type: Book
Additional Information: Title in English: Counseling students: manual for the counselors.
Uncontrolled Keywords: Studentsko savjetovališta, psihičke tegobe, Sveučilište, (student counsel, psychological problems, University)
Subjects: B Philosophy. Psychology. Religion > BF Psychology
Depositing User: Karolina Vranješ
Date Deposited: 11 May 2015 13:33
Last Modified: 11 May 2015 13:33
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/293

Actions (login required)

View Item View Item