Kompetencije i kompetencijski profili u učiteljskoj i nastavničkoj profesiji

Vizek Vidović, Vlasta (2009) Kompetencije i kompetencijski profili u učiteljskoj i nastavničkoj profesiji. In: Planiranje kurikuluma usmjerenoga na kompetencije u obrazovanju učitelja i nastavnika: priručnik za visokoškolske nastavnike. Filozofski fakultet, Zagreb, pp. 33-39. ISBN 978-953-175-333-3

[img]
Preview
Text
2009 Vizek Vidović_2.pdf

Download (3040Kb) | Preview
Official URL: http://wp.ffzg.unizg.hr/ffpress/

Abstract

U tekstu se polazi od određenja i vrsta kompetencija koje se prikazuju kao generičke i profesionalno specifične kompetencije u obrazovanja nastavnika i učitelja. U opisu kurikuluma usmjerenog na kompetencije koriste se iskustva Tuning projekta kako bi se objasnio odnos između kvalifikacijskog okvira te profesionalnih i akademskih profila. U radu su također prikazani primjeri nacionalnih standarda kompetencija za učiteljsku profesiju kao i akademski profil za odgojno obrazovne kompetencije u kurikulumu za obrazovanje nastavnika engleskog jezika i književnosti.

Item Type: Book Section
Additional Information: Title in English: Competences and competence profiles in teaching profession.
Uncontrolled Keywords: Kompetencije, kvalifikacijski okvir, profesionalni profil, akademski profil (competences, qualification framework, professional profiles, academic profiles)
Subjects: B Philosophy. Psychology. Religion > BF Psychology
Depositing User: Karolina Vranješ
Date Deposited: 11 May 2015 13:33
Last Modified: 15 May 2015 13:53
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/296

Actions (login required)

View Item View Item