Teorija i praksa rada s mladima: prilog razumijevanju rada s mladima u hrvatskom kontekstu

Kovačić, Marko and Ćulum, Bojana (2015) Teorija i praksa rada s mladima: prilog razumijevanju rada s mladima u hrvatskom kontekstu. Mreža mladih Hrvatske, Zagreb. ISBN 978-953-7805-25-8

[img]
Preview
Text
Teorija i praksa rada s mladima.pdf

Download (1718Kb) | Preview
Official URL: http://www.mmh.hr/files/ckfinder/files/MMH-rad%20s...

Abstract

Namjera je ovog teksta da bude prilog razumijevanju jednog dijela politika za mlade, odnosno identificiranje i analiziranje rada s mladima – karakterističnog oblika interakcije mladih i profesionalaca usmjerenog na razvoj osobnih i socijalnih kompetencija mladih osoba, kao jednog segmenta doprinosa rješavanju nekih od aktualnih socijetalnih problema. Rad s mladima, u svojoj biti, ima transformativni karakter te kao takav, ako se provodi na kvalitetan i primjeren način, može potaknuti društvenu promjenu iniciranu od strane jedne društvene skupine. Upravo iz tog razloga, prkoseći Baizermanovoj tvrdnji da je on „umijeće koje je moguće vidjeti, ali ne i opisati i analizirati“ (1996), vjerujemo da je neophodno i moguće razumjeti karakteristike, metodologiju, prednosti i nedostatke rada s mladima, ali i specifičan kontekst u kojem se on odvija. Rad s mladima tako treba sagledati u odnosu na cjelokupnu politiku za mlade, uzimajući u obzir aktere i institucionalni okvir, ali potrebno je ponuditi i praktične savjete koji će olakšati provođenje ove djelatnosti svima onima koji rade s mladima, a žele se usavršiti u radu s njima.

Item Type: Book
Additional Information: Title in English: Youth work theory and practice: a contribution to the understanding of youth work in Croatian context.
Uncontrolled Keywords: Rad s mladima, mladi, politika za mlade (youth work, youth, youth policy)
Subjects: H Social Sciences > HM Sociology
L Education > L Education (General)
Depositing User: Karolina Vranješ
Date Deposited: 02 Sep 2015 13:48
Last Modified: 02 Sep 2015 13:48
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/363

Actions (login required)

View Item View Item