Razvoj organizacijskog sustava i postupaka za unaprjeđenje kvalitete Sveučilišta u Rijeci

Bezinović, Petar and Bajšanski, Miljana (2007) Razvoj organizacijskog sustava i postupaka za unaprjeđenje kvalitete Sveučilišta u Rijeci. In: Kvaliteta u visokom obrazovanju. Nacionalna zaklada za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske, Zagreb, pp. 99-112. ISBN 978-953-95534-2-3

[img]
Preview
Text
2007 Bezinović.pdf

Download (4Mb) | Preview
Official URL: http://www.hrzz.hr/UserDocsImages/pdf/Publikacije/...

Abstract

Projekt „ Razvoj organizacijskog sustava i postupaka za unapređenje kvalitete Sveučilišta u Rijeci“ je proveden s ciljem uspostave trajnog sustava za unapređenje kvalitete svih djelatnosti Sveučilišta u Rijeci putem izgradnje institucijskih mehanizama za sustavno vrednovanje i koordiniranje inicijativa i razvojnih programa s trajnom svrhom promicanja visokih standarda profesionalnog i stručnog razvoja dionika u svim područjima djelovanja Sveučilišta. U sklopu projekta provedene su sljedeće aktivnosti: 1. Izrađen je Pravilnik o sustavu kvalitete Sveučilišta u Rijeci 2. Ustrojen je sustav kvalitete Sveučilišta u Rijeci 3. Provedeni su Orijentacijsko-motivacijski praktikumi za studente prve godine svih preddiplomskih studija 4. Provedene su praktične radionice te edukacijski program za nastavnike s ciljem uspostave trajnog programa osposobljavanja i poticanja osobnog i profesionalnog razvoja dionika Sveučilišta u Rijeci 5. Uspostavljen je mehanizam za istraživanje neuspješnog studiranja i za sustavno prikupljanje informacija o razlozima studenata za prekid i napuštanje studija 6. Izrađen je Priručnik za kvalitetu Sveučilišta u Rijeci koji objedinjuje preporuke i postupke za osiguravanje i unapređenje kvalitete djelovanja Sveučilišta u Rijeci i njegovih znanstveno-nastavnih sastavnica 7. Istražena je učinkovitost provedbe Bolonjskog procesa na Sveučilištu u Rijeci putem usporedbe poticajnosti nastave i akademskih iskustva studenata prve i druge godine studija 8. Provedeno je vrednovanje rada sustava za kvalitetu kojim je ispitana djelotvornost provedenih mehanizama za unapređenje kvalitete provedbom samovrednovanja. Provedenim aktivnostima na projektu ostvareni su ciljevi projekta te su postavljeni čvrsti institucijski mehanizmi za provedbu strategije razvoja sustava kvalitete na Sveučilištu u Rijeci.

Item Type: Book Section
Additional Information: Language: Croatian. - Title in English: Development of the organizational structure and procedures for quality assurance at the University of Rijeka.
Uncontrolled Keywords: Visoko obrazovanje, osiguranje kvalitete, institucijski pristup (higher education, quality assurance, institutional approach)
Subjects: L Education > L Education (General)
Depositing User: Karolina
Date Deposited: 30 Dec 2015 12:01
Last Modified: 28 Nov 2017 09:56
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/409

Actions (login required)

View Item View Item