Vođenje škole u decentraliziranom sustavu

Puzić, Saša and Batarelo, Ivana and Hoblaj, Petra (2005) Vođenje škole u decentraliziranom sustavu. Napredak, 146 (3). pp. 328-338. ISSN 1330-0059

[img]
Preview
Text
N 2005_3 Puzić, Batarelo, Hoblaj.pdf

Download (1914Kb) | Preview
Official URL: http://hpkz-napredak.hr/napredak/

Abstract

U radu je dan teorijski pregled pristupa decentralizaciji obrazovnog sustava, koji obuhvaćaju definiranje glavnih uvjeta, elemenata i razloga za njezinu provedbu. Vođenje škole u decentraliziranom sustavu može se promatrati kroz promjenu uloge, funkcije i stupnja odgovornosti školskog ravnatelja. U radu su prikazane promjene na razinama odlučivanja u hrvatskom školstvu, a prikaz je dan u okvirima glavnih elemenata decentralizacije školskog sustava (financiranje, upravljanje, kurikulum, ljudski potencijali i kompetencije, osiguranje kvalitete) te rezultata istraživanja koji se odnose na položaj ravnatelja u hrvatskim školama. Dan je i pregled postojećih zakonskih regulacija i obrazovne politike u Republici Hrvatskoj.

Item Type: Article
Additional Information: Language: Croatian. - Title in English: Managing schools in a decentralised system.
Uncontrolled Keywords: Decentralizacija, obrazovni sustav, upravljanje i financiranje u školstvu, kurikulum, ljudski potencijali (decentralisation, education system, management and financing in the Croatian school system, human resources)
Subjects: H Social Sciences > HM Sociology
L Education > L Education (General)
Depositing User: Karolina
Date Deposited: 11 Jan 2017 11:38
Last Modified: 02 Dec 2022 15:06
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/652

Actions (login required)

View Item View Item