Priprema nastavnika za korištenje obrazovne tehnologije u nastavi: međunarodna iskustva

Batarelo, Ivana (2005) Priprema nastavnika za korištenje obrazovne tehnologije u nastavi: međunarodna iskustva. In: Cjeloživotno obrazovanje učitelja i nastavnika: višestruke perspektive. Biblioteka Znanost i društvo (15). Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Zagreb, pp. 197-202. ISBN 953-6218-24-0

[img]
Preview
Text
Cjeloživotno obrazovanje učitelja i nastavnika.pdf - Accepted Version

Download (1588Kb) | Preview
Official URL: http://www.idi.hr

Abstract

U ovom pregledu su dane osnovne pojmovne odrednice obrazovne tehnologije, dane su reference svjetskih standarda za pripremu nastavnika za korištenje obrazovne tehnologije, te su analizirane studije u čijem je fokusu priprema nastavnika za korištenje obrazovne tehnologije. Različitih modeli obrazovanja nastavnika za korištenje obrazovne tehnologije tema su većeg broja istraživanja, koja reflektiraju obrazovne propise određene zemlje. Priprema budućih nastavnika za korištenje obrazovne tehnologije presudna je za djelotvorno i svrhovito korištenje novih tehnologija u nastavi. Na osnovu analiziranih studija, moguće je zaključiti da pri kreiranju programa za obrazovanje nastavnika treba uzeti u obzir slijedeće odrednice: (a) važnost utvrđivanja jasnih zakonskih odrednica i programa za obrazovanje, (b) uvođenje kolegija iz obrazovne tehnologije u programe za obrazovanje nastavnika, (c) jače povezivanje institucija za obrazovanje nastavnika sa školama u kojima se provodi stručna praksa, te (d) omogućavanje učenja budućih nastavnika putem tehnologije.

Item Type: Book Section
Additional Information: Language: Croatian. - Title in English: Teacher training for educational technology use: international practice. - Book editor: Vlasta Vizek Vidović.
Uncontrolled Keywords: Obrazovna tehnologija, obrazovanje nastavnika, međunarodna iskustva (educational technology, teacher training, international practice)
Subjects: L Education > L Education (General)
Depositing User: Karolina
Date Deposited: 12 Jan 2017 16:02
Last Modified: 08 Sep 2022 12:00
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/676

Actions (login required)

View Item View Item