Opažanje i unapređivanje školske nastave

Bezinović, Petar and Marušić, Iris and Ristić Dedić, Zrinka (2012) Opažanje i unapređivanje školske nastave. Agencija za odgoj i obrazovanje, Zagreb. ISBN 978-953-7290-32-0

[img]
Preview
Text
Opažanje i unapređivanje školske nastave.pdf

Download (2041Kb) | Preview
Official URL: http://www.idi.hr/izdavastvo/knjige-i-studije/pose...

Abstract

Kolegijalno opažanje nastave je suradničko-razvojni pristup u kojemu učitelji međusobno prate nastavu, potiču (samo)refleksiju o nastavnom procesu, analiziraju, raspravljaju i razmjenjuju dobra nastavna iskustva. Pristup se temelji na jednakosti i uzajamnosti, kolegijalnoj podršci i konstruktivnoj razmjeni mišljenja. U priručniku je opisan pristup, kao i mogućnosti njegova korištenja za profesionalni razvoj učitelja. Predloženi postupci i obrasci za opažanje i samoanalizu učitelja usmjereni su na bitne komponente kvalitetne nastave i olakšavaju korištenje pristupa za unapređivanje nastavničkih kompetencija. Osim za kolegijalno opažanje nastave i profesionalni razvoj učitelja, obrasci se mogu koristiti i za potrebe supervizije te kao vrijedan izvor informacija za opće samovrednovanje škola.

Item Type: Book
Additional Information: Title in English: Observing and improving school teaching. Second publisher: Institut za društvena istraživanja u Zagrebu (ISBN 978-953-6218-49-3).
Uncontrolled Keywords: Kvaliteta školske nastave, opažanje nastave, razvoj nastavničkih kompetencija (quality of school teaching, observation of teaching, development of teaching competencies)
Subjects: B Philosophy. Psychology. Religion > BF Psychology
L Education > L Education (General)
Depositing User: Karolina
Date Deposited: 25 Sep 2014 11:20
Last Modified: 28 Nov 2017 10:00
URI: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/id/eprint/25

Actions (login required)

View Item View Item